Studenten IBS aan de slag met sociale strategieën voor groene waterstof!
Vijfentwintig internationale studenten aan de energie minor Sustainable Energy Professional (SEP), van de International Business School (IBS) van de Hanzehogeschool Groningen, hebben in samenwerking met senior onderzoeker Dr. Beata Kviatek, meegedaan in onderzoek en innovatie programma. In de afgelopen periode hebben ze gewerkt aan het ontwikkelen van sociale strategieën voor de acceptatie van groene waterstof economie. Zij deden deze projectopdracht onder de scope van de Groene Waterstof Booster.
Het doel van het door Dr. Beata Kviatek geleidde onderzoeksproject was het ontwikkelen van een aantal strategieën die de maatschappelijke acceptatie van groene waterstoftechnologieën en het draagvlak voor de ontwikkeling van een groene waterstofeconomie in Noord-Nederland kunnen vergroten. De resultaten van het onderzoeksproject dragen bij aan de inrichting van een open innovatie-ecosysteem rond groene waterstof in Noord-Nederland. Dit is één van de uitgangspunten van het Groene Waterstof Booster SNN/EFRO-project.
De studenten maakten als eindproduct onder andere infographics om de uitkomsten van hun werk te presenteren. Hieronder vindt u daarvan enkele voorbeelden. De studenten kwamen met oplossingen als het opstellen van een social media campagne, met de focus op persoonlijke invloed, perceptie van baten en kosten, en persoonlijke normen. Een andere groep kwam met een opzet voor een event dat volledig gericht is op groene waterstof en de positieve eigenschappen daarvan. EnTranCe moet gebruik maken van hun connecties met andere organisaties, universiteiten en bedrijven om deze verschillende groepen erbij te betrekken, luidt hun advies.
Ook dit studiejaar gaan studenten van de IBS energie minor Sustainable Energy Professional (SEP) meewerken met Dr. Beata Kviatek aan onderzoek binnen het project Groene Waterstof Booster. De nieuwe opdracht richt zich op het verbeteren en ontwikkelen van waardeketens voor de mobiliteitssector van de groene waterstofeconomie in Noord-Nederland. De studenten zullen hiervoor eerst bestaande waardeketens bestuderen en daarna verbeteringen suggereren voor de waardeketens voor de mobiliteitssector van de groene waterstofeconomie. De ontwikkeling van de regionale groene waterstofeconomie is een complexe opgave, omdat deze verschillende aspecten omvat. Het betrekken van jonge mensen, de toekomstige energie en business professionals, bij het uitvoeren en oplossen van dit soort opgaven is een belangrijk voorwaarde voor het succes.